U.D 1 IMPORTANCIA SANITARIA DA LEXIONELOSE
1.1 Introdución
1.2 Bioloxía e ecoloxía do axente causal
1.3 Cadea epidemiolóxica da enfermidade
1.3.1 Transmisión da enfermidade
1.3.2 Descrición da enfermidade
1.3.3 Diagnóstico microbiolóxico
1.3.4 Definición de casos
1.4 Sistemas de vixilancia epidemiolóxica.
1.4.1 Sistemas de información
1.5 Instalacións de risco
Resumo
U.D 2 ÁMBITO LEXISLATIVO
2.1 Introducción
2.2 Marco normativo específico da Lexionela
2.2.1 Ámbito de aplicación.
2.2.2 Responsabilidade
2.2.3 Medidas preventivas xeráis
2.2.4 Medidas preventivas específicas.
2.2.5 Métodos de tratamento.
2.2.6 Formación
2.2.7 Mantenimiento das instalacións interiores.
2.2.8 Mantemento das torres de refixeración e condesadores evaporativos
U.D 3 CRITERIOS XERÁIS DE LIMPEZA E DESINFECCIÓN
3.1 Coñecementos xeráis da química da auga.
3.2 Boas prácticas de limpeza e desinfección.
3.3 Tipos de produtos: desinfectantes, antiincrustantes, anticorrosivos, biodispersantes, neutralizantes, etc.
3.3.1 Desinfectantes
3.3.2 Antiincrutantes
3.3.3 Anticorrosivos
3.3.4 Biodispersantes
3.3.5 Neutralizantes
3.4 Rexistro de produtos autorizados
3.4.1 Reglamento (CE) nª 1907/2006
3.4.2 Real Decreto 1054/2002
3.5 Outros tipos de desinfección
Resumo
U.D 4 SAÚDE PÚBLICA E SAÚDE LABORAL. SEGURIDADE E HIXIENE LABORAL
4.1 Conceptos.
4.1.1 Saúde
4.1.2 Saúde pública
4.1.3 Saúde laboral.
4.1.4 Seguridade e hixiene laboral
4.2 Marco normaivo
4.2.1 Lei Xeral de Sanidade 14/1986
4.2.2 Lei de Prevención de Riscos Laborais.
4.2.3 RD 374/2001
4.2.4 Real Decreto 664/1197
4.3 Riscos derivados do uso de produtos químicos. Riscos sobre a saúde.
4.4 Medidas preventivas.
4.4.1 Fronte a risco leves.
4.4.1.1 Organización dos sistemas de traballo.
4.4.1.2 Selección e instalación dos equipos de traballo.
4.4.1.3 Procedemento para traballar con axentes químicos adecuados.
4.4.1.4 Adopción de medidas hixiénicas
4.4.2 Fronte a riscos graves.
4.5 Información sobre os riscos.
4.5.1 Etiqueta
4.5.2 Fichas de datos de seguridade
Resumo
U.D 5 INSTALACIÓNS DE RISCO
5.1 Diseño, funcionamento e modelos.
5.1.1 Torres de refirxeración e condensadores evaporativos.
5.1.2 Sistemas de auga quente sanitaria con acumulador e circuito de retorno.
5.1.3 Instalacións interiores de auga fría de consumo humano.
5.1.4 Bañeiras de instalacións sen recirculación de uso individual.
5.2 Programa de mantemento e tratamento.
5.2.1 Mantemento das torres de refrixeración e condensadores evaporativos.
5.2.2 Mantemento de instalacións interiores de auga quente sanitaria e auga fría de consumo humano.
5.2.2.1 Auga quente sanitaria
5.2.2.2 Auga fría de consumo humano
5.2.2.3 Programa de tratamento de auga
5.2.2.4 Programa de limpeza e desinfección
5.2.2.5 Rexistro de mantemento
5.3 Toma de mostras
5.4 Control analítico.
Resumo
U.D 6. IDENTIFICACIÓN DE PUNTOS CRÍTICOS. ELABORACIÓN DE PROGRAMAS DE CONTROL
6.1 Introdución
6.2 Metodoloxía do traballo
6.3 Formación do equipo de traballo.
6.4 Elaboración de planos das instalacións.
6.5 Diagrama de fluxo do proceso e desinfección das etapas ás que somete a auga.
6.6 Determinación dos puntos críticos.
6.7 Establecemento do sistema de vixilancia para cada punto crítico.
6.8 Establecemento de límites críticos para cada punto crítico.
6.9 Establecemento de medidas correctoras.
6.10 Sistemas de documentación.
6.10.1 Revisión do plan de autocontrol
6.10.2 Verificación do plan de autocontrol
Resumo
U.D 7 PROCEDEMENTOS PRÁCTICOS
7.1 Toma de mostras e medicións en situ
7.1.1 Preparación do material
7.1.2 Plan de muestreo
7.1.3Procedemento de muestreo
7.1.4 Transporte de mostras no laboratorio
7.2 Interpretación da etiqueta dos produtos químicos.
7.2.1 Etiquetado dos produtos químicos perigosos
7.2.2 Clasificación
7.2.2.1 Explosivos
7.2.2.2 Camburentes ou oxidantes
7.2.2.3 Inflamables
7.2.2.4 Tóxicos
7.2.2.5 Corrosivos
7.2.2.6 Asfixiantes
7.2.2.7 Perigosos para o medio ambiente
7.3 Preparación de disolucións de produtos a distintas concentraccións.
7.4 Cumplimentación da folla de rexistro de mantemento
Resumo.