CURSO: DOBRE CURSO: DIETAS TERAPÉUTICAS PARA PATOLOXÍAS ESPECÍFICAS + NUTRIENTES A TRAVÉS DOS ALIMENTOS
PERSOAL DE COCIÑA
BAREMABLE PARA OPOSICIÓNS, LISTAS DE CONTRATACIÓN, CONCURSO DE TRASLADOS E CARREIRA PROFESIONAL. Certificado baremable inmediato: o día indicado de finalización do curso xa poderás imprimilo.

O dobre curso de DIETAS TERAPÉUTICAS PARA PATOLOXÍAS ESPECÍFICAS + ACHEGA DE NUTRIENTES A TRAVÉS DOS ALIMENTOS, permite a realización, simultánea ou seguida,de dous cursos específicos para as súas categorías.
O/a alumno/a pode alternar ou simultanear a realización de ambos cursos, xestionando o seu tempo e, tendo en conta as súas preferencias en cada intre.
Ao rematar, recibirá os dous certificados que acreditan a formación recibida.
70 horas de formación BAREMABLE para Oposicións, Listas de contratación e/ou Carreira Profesional para AS CATEGORIAS DE PERSOAL DE COCIÑA E TÉCNICO/A EN DIÉTETICA E NUTRICIÓN cun desconto sobre o prezo que tería cada un deles por separado.
OBXECTIVOS
-
Coñecer os principios básicos de nutrición
-
Coñecer a clasificación, características, etc,…dos grupos de nutrintes
-
Coñecer dietas adaptadas aos/as pacientes en función das súas patoloxías
CONTIDOS
U.D 1 Nutrientes
1.1 Principios inmediatos inorgánicos
1.1.1 Auga
1.1.2 Sales Minerais
1.2 Principios inmediatos orgánicos
1.2.1 Glícidos
1.2.2 Grasas
1.2.3 Proteínas
1.2.4 Vitaminas
1.2.5 Ácidos nucleicos
U.D 2 Función dos nutrientes no organismo
U.D 3 Dietas tipo
3.1 Alimentación, nutrición y dietética
3.2 Principios
3.3 Dieta: concepto y tipos básicos
3.3.1 Concepto de dieta
3.3.2 Clasificación de dieta
U.D .4 Dietas para persoas con necesidades alimenticias específicas
4.1 Dietas terapéuticas
4.2 Outras dietas terapéuticas
AVALIACIÓN
-
Proba composta de 30 preguntas tipo test con varias respostas das que só unha é valida.
-
O/a alumno/a terá un tempo de 60 minutos para realizar a proba.
-
Para que se considere "Apta" terá que ter o 70% das respostas ben.
-
O/a alumno/a terá dúas oportunidades para realizar a proba.
OBXECTIVOS
-
Coñecer as características de todos os principios inmediatos, hidratos de carbono, graxas, etc.
-
Diferenzar entre alimentación e nutrición.
-
Saber calcular os requerimentos exertéticos de cada persoa en función do traballo que esté realizando.
-
Coñecer e diferenciar os tipos de alimentos plásticos, enerxéticos e reguladores.
-
Coñecer o mellor xeito de preparar os alimentos e as súas formas de conservación.
-
Estudar as bases dunha dieta equilibrada para as persoas que teñen dolencias e as que non.
CONTIDOS
MÓDULO I
-
U.D 1: Introducción á alimentación e nutrición.
-
U.D 2: Principios Inmediatos, hidratos de carbono, graxas e proteínas.
-
U.D 3: Vitaminas, minerais, auga, electrolitos e a súa relación ca saúde.
-
U.D 4: A auga, as bebidas refrescantes e a súa relación coa saúde
-
U.D 5: Requerimientos enerxéticos do ser humano
-
U.D 6: Alimentación e alimentos antioxidantes
MÓDULO II
-
U.D 1: Alimentos plásticos ricos en proteínas: alimentos de orixe lácteo.
-
U.D 2: Alimentos plásticos ricos en proteínas: carnes e derivados cárnicos. Pescado. Ovos.
-
U.D 3: Alimentos enerxéticos ricos en hidratos de carbono: patacas, tubérculos, legumes e froitos secos
-
U.D 4: Alimentos reguladores ricos en vitaminas e minerais: verduras, hortalizas e froitas.
-
U.D 5: Alimentos enerxéticos ricos en hidratos de carbono: cerais, azúcre e doces.
-
U.D 6: Alimentos enerxéticos ricos en graxas: graxas animais e vexetais.
-
U.D 7: Preparación culinaria e valor nutritivo dos alimentos.
-
U.D 8: Bases dunha dieta equilibrada
AVALIACIÓN
-
A avaliación está formada por 50 preguntas pechadas, tipo test.
-
Cada unha destas cuestións ten unha soa resposta válida.
-
Para que a proba sexá considerada APTA, o/a alumno/a terá que ter o 70% das respostas ben.
-
Para isto contará cun tempo de 120 minutos e dúas oportunidades.
O/a alumno/a obterá o seu certificado o mesmo día de finalización oficial do curso. Este é o certificado que acredita a formación recibida e os puntos baremables, co que só terá que imprimilo e presentalo. Estará dispoñible o mesmo día da data oficial de finalización do curso, tan pronto se completen as leccións.
Inicio: 17-06-2025
Fin: 17-07-2025
Prezo: 80 €
Precio en oferta: 76,00 €
Afiliados CIG: 48,00 €
Alumnos NOS: 72,00 €