Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación.
O dobre curso de DIETAS TERAPÉUTICAS PARA PATOLOXÍAS ESPECÍFICAS + ACHEGA DE NUTRIENTES A TRAVÉS DOS ALIMENTOS, permite a realización, simultánea ou seguida,de dous cursos específicos para as súas categorías.
O/a alumno/a pode alternar ou simultanear a realización de ambos cursos, xestionando o seu tempo e, tendo en conta as súas preferencias en cada intre.
Ao rematar, recibirá os dous certificados que acreditan a formación recibida.
70 horas de formación BAREMABLE para Oposicións, Listas de contratación e/ou Carreira Profesional para AS CATEGORIAS DE PERSOAL DE COCIÑA E TÉCNICO/A EN DIÉTETICA E NUTRICIÓN cun desconto sobre o prezo que tería cada un deles por separado.
Coñecer os principios básicos de nutrición
Coñecer a clasificación, características, etc,…dos grupos de nutrintes
Coñecer dietas adaptadas aos/as pacientes en función das súas patoloxías
U.D 1 Nutrientes
1.1 Principios inmediatos inorgánicos
1.1.1 Auga
1.1.2 Sales Minerais
1.2 Principios inmediatos orgánicos
1.2.1 Glícidos
1.2.2 Grasas
1.2.3 Proteínas
1.2.4 Vitaminas
1.2.5 Ácidos nucleicos
U.D 2 Función dos nutrientes no organismo
U.D 3 Dietas tipo
3.1 Alimentación, nutrición y dietética
3.2 Principios
3.3 Dieta: concepto y tipos básicos
3.3.1 Concepto de dieta
3.3.2 Clasificación de dieta
U.D .4 Dietas para persoas con necesidades alimenticias específicas
4.1 Dietas terapéuticas
4.2 Outras dietas terapéuticas
Proba composta de 30 preguntas tipo test con varias respostas das que só unha é valida.
O/a alumno/a terá un tempo de 60 minutos para realizar a proba.
Para que se considere "Apta" terá que ter o 70% das respostas ben.
O/a alumno/a terá dúas oportunidades para realizar a proba.
Coñecer as características de todos os principios inmediatos, hidratos de carbono, graxas, etc.
Diferenzar entre alimentación e nutrición.
Saber calcular os requerimentos exertéticos de cada persoa en función do traballo que esté realizando.
Coñecer e diferenciar os tipos de alimentos plásticos, enerxéticos e reguladores.
Coñecer o mellor xeito de preparar os alimentos e as súas formas de conservación.
Estudar as bases dunha dieta equilibrada para as persoas que teñen dolencias e as que non.
MÓDULO I
U.D 1: Introducción á alimentación e nutrición.
U.D 2: Principios Inmediatos, hidratos de carbono, graxas e proteínas.
U.D 3: Vitaminas, minerais, auga, electrolitos e a súa relación ca saúde.
U.D 4: A auga, as bebidas refrescantes e a súa relación coa saúde
U.D 5: Requerimientos enerxéticos do ser humano
U.D 6: Alimentación e alimentos antioxidantes
MÓDULO II
U.D 1: Alimentos plásticos ricos en proteínas: alimentos de orixe lácteo.
U.D 2: Alimentos plásticos ricos en proteínas: carnes e derivados cárnicos. Pescado. Ovos.
U.D 3: Alimentos enerxéticos ricos en hidratos de carbono: patacas, tubérculos, legumes e froitos secos
U.D 4: Alimentos reguladores ricos en vitaminas e minerais: verduras, hortalizas e froitas.
U.D 5: Alimentos enerxéticos ricos en hidratos de carbono: cerais, azúcre e doces.
U.D 6: Alimentos enerxéticos ricos en graxas: graxas animais e vexetais.
U.D 7: Preparación culinaria e valor nutritivo dos alimentos.
U.D 8: Bases dunha dieta equilibrada
A avaliación está formada por 50 preguntas pechadas, tipo test.
Cada unha destas cuestións ten unha soa resposta válida.
Para que a proba sexá considerada APTA, o/a alumno/a terá que ter o 70% das respostas ben.
Para isto contará cun tempo de 120 minutos e dúas oportunidades.
O/a alumno/a obterá o seu certificado o mesmo día de finalización oficial do curso. Este é o certificado que acredita a formación recibida e os puntos baremables, co que só terá que imprimilo e presentalo. Estará dispoñible o mesmo día da data oficial de finalización do curso, tan pronto se completen as leccións.
Modal body text goes here.